"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 28 de juliol del 2013

Tradicions.


























Anava a escriure, i en conseqüència posar-me de mal humor, sobre el soterrament definitiu del Portal del Migdia però com no tinc ganes i ja coneixíem la infinita hipocresia dels mandataris castellonencs ho faré d´altra tradició, ho senc, futbolera. Les estadístiques estiuenques del blog m´inciten. I no és altra que acudir al Javier Marquina del Grau al primer partit de pretemporada del C.D. Castellón i el C.F. San Pedro. Feia anys que no anava i ahir proveït amb afortunadament inútil gorra de 1922 ho vaig fer. Ha canviat tot molt, entrades, gespa i sistema de reg, tribuneta... el que es manté és l´ambient futboler de germanor i les ganes de veure al teu equip, amb samarreta camaleònica inclosa, albinegra per descomptat, negra per darrere. (atenció explicació audio vídeo ;-) ) No sé si per la samarreta o per preparació física o tècnica a vegades semblaven dos equips contra un. Hiperbòlica afirmació perquè no es poden traure moltes conclusions d´un partit així però sí es palpen vibracions, sensacions en este cas fantàstiques amb xiqüelos que complementen als de l´any passat. Tres gols de l´homònim Juanjo, assistències d´altre Charly, Meseguer; Borja, Néstor... sumem la veterania de Lois, la inteligència de Rafa, la quasi mai reconeguda vàlua de Marc Cosme; Postin, Guille... Salva, Julián... gran equip. Esperem l´ambiciós trainer Jorge Peris puga plasmar eixe meneo i forma de jugar a la dura 3ª divisió. Ara a recolzar, a resar als deus del futbol que facen justícia i als terrenals també en els jutjats.


A l´entrada antiga es veu al porter Museros i el defensa sembla Carrillo. Al grauer no el conec. Lo de SEÑORA és un destarifo perquè no vaig anar acompanyat ni de travesti.

Curiosa ANÈCDOTA la del grauer Néstor Querol Mateu:
Nebot de José Luís Mateu Pinto: ex-davanter dels anys 80 i 90, 4 temporades alternes al CDCS, campió d´Espanya d´aficionats amb l´equip filial.
Al seu torn descendent del gran Manuel Domènech Pinto: migcampista de la gloriosa dècada dels 40 a 1ª divisió, internacional, fitxat pel Sevilla on l´anomenaven el sordo pel seu tipus de labor, campió de Copa, va tornar després de 12 anys dues temporades més al seu CDCS.
I este darrer, nebot dels Pinto, Vicente i José Pinto Miralles, equipiers albinegres de la fundacional dècada dels 20. Vicente Pinto I va jugar el primer partit històric contra el Cette. Atacants un per cada banda.
Néstor ahir ja va marcar un gol...

* Informació extreta de En el escudo de tu historia.


 Tot i que Josety assevera en Del Sequiol al Castalia esta foto és del Bovalar, jo afirme es tracta del Grau, perquè a més d´ il.lustres com els ex-presidents Antonio Sales i Joaquin Roca, directius com Juan Falomir i Alfonso Juárez aparèix somrient a la part superior dreta el meu veí de la villeta Pascual, grauer, mariner i habitual al Marquina quan l´afició entonava per animar el tradicional ALA SAN !!

Galeria fotogràfica partit:
http://cdcastellon.com/610002_es/Galer%C3%ADa-fotogr%C3%A1fica/

Ens han pillat:


Crònica del partit pàgina web C.D.Castellón i vídeo de la família Moll:
http://www.cdcastellon.com/52454_es/EL-CASTELL%C3%93N-SE-ESTRENA-POR-TODO-LO-ALTO-ANTE-EL-SAN-PEDRO-%282-8%29/#.UfT3gXzuzTg.twitter

6 comentaris:

  1. Gràcies pels comentaris d'aquesta ja tradició del partidet de pretemporada al Marquina. Mosatros haviem pensat passar a vore l'ambient des de la Preferència (...), però no va poder ser, altres obligacions vespertines ens requerien a eixes hores.. PPO!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amic Joanjo: La fotografia en qüestió no és ni del Bovalar ni del Marquina. És del camp del Azor, on abans es portaven jugadors jovenets a prova. ai, ai, ai....

      Elimina
    2. De res, CAGUEME, un plaer com sempre. Menys mal que no vau anar pq a "preferència mediterrània" cascava el sol de valent. Només van aguantar els ultres, q per això ho són.

      Li donarem credibilitat a l´ANÒNIM pq parla amb "seguretat albinegra", però volem proves, "fuentes de la historia". Al Azor u Orange tb he anat a vore al juvenil, amateur, etc. en estiu però mai he vist eixe overbooking de presidents i directius. Poca feina tindrien... La clau la pot tindre Pascual, ja dic, "homo futbolensis" marcadament "marquinensis".

      Darrere es veuen arbres... podria ser una presentació o algo gros a l´Azor. Açò és d´historiadors ja...

      El de la barba no és Tomás Miravet? altra via d´investigació... en fi, "tanto monta... Azor como Marquina". Haurem de fer altra dedicada al campet del hotel Azor, ;-)

      Elimina
  2. Yo no he ido, de hecho hace mucho que no voy, en verano se me hace cuesta arriba, aunque sea contra el San Pedro. Os admiro.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo también hacía años que no iba. Es bonito inaugurar la pretemporada con el histórico San Pedro y ya vi "que no te vi", el campo no es muy grande y estábamos todos cobijados en la sombra.
      Ojo al newlook de Papa Cangrejo (en su blog)

      Elimina
  3. La prova definitiva de que és l´Azor (presentació del C.E.CS) és ací:

    http://hoanghoat.blogspot.com.es/2013/08/pinzellada-les-presentacions.html

    ResponElimina