"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 11 d’agost del 2013

Diàlegs amb Schopi i Barli


Encetem nova secció al blog amb permís del bou Atunero, qui s´està pegant un estiuot viatjant per Europa, de concerts heavys, llegint i pasturant. I dic amb permís perquè ens basarem en el relat de la seua autoria La meravellosa troballa breu de Perot de Granyana

Tinc costum d´anar a caminar per estos indrets, buscant l´ombreta del camí Lledó i és clar, s´ha establert una relació amb els bous i Perot. No us estranyeu, a Castelló almenys es pot parlar amb les estàtues. Vaig començar saludant tímidament aprofitant que coneixia els seus noms i ara ja puc dir que em dirigisc amb familiars diminutius i parlem obertament del que ells volen, perquè recordeu, a Schopenhauer i Barlovento, ara Schopi i Barli, els interessa la Història, no valoren ni dónen importància als diners (com ja va quedar clar al relat de la troballa) , tampoc els apassiona la política i per descomptat són albinegres, encara recorden el dia que Cioffi va passar tot enfangat vestit de futbolista seguit d´una caterva de xiquets camí de Lledó per donar gràcies o més recentment als del 90 aniversari amb banderes al vent un dia plujós... 

Estan assabentats de tot el que passa a la ciutat, escolten moltes converses, i com a especialistes en troballes, indignats amb el sistemàtic soterrament de restes arqueològiques contemporànies a ells ! Portal de l´AiguaPortal del Migdia... del segle XIV !! segueixen el blog d´estranjis quan ningú els veu i ens recolzen amb la denúncia.

En lo personal, o boual, són amics, Schopi es va separar de Plaerdemavida (com sabreu ex-núvia de Barli), Perot no parla (ja coneixeu els seus problemes) i el primer ha superat el plagi de personalitat patit al llarg de la Història per l´humà Arthur. S´estranya ningú no s´haga adonat perquè hi ha frases molt nítides en la seua procedència, verbi gratia:

Sólo rumiando asimila uno lo que ha leído.

El toro no embiste porque tiene cuernos, tiene cuernos porque quiere embestir.

En lo personal meu m´animen en els problemes d´oïda i m´aconsellen, fruit de l´experiència, barrejar el ginko biloba amb el ginto de cítrics, tant de la terra.


                     Polítics locals fent d´arqueòlegs o soterrant restes històriques ?

Quan passeu pel camí Lledó saludeu als bous, me´n vaig a xerrar amb ells un poquet aprofitant la calma xixa que hi ha al meu barri. 

2 comentaris:

  1. Misser Hoangho! Li passa a vostè com a l'artista oficial de les administracions valencianes, l'ínclit Ripollés, que les estàtues li parlen i li diuen que si han caigut, és que ben caigudes estan. Ara bé, tots sospitem que Ripollés és un farsant i un caradura i les estàtues no li parlen sinó que vol amagar la seua poca perícia i, a més, estalviar-se faena. En canvi, jo done fe que els nostres estimats Barli i Schopi tenen converses entranyables, profundes i amistoses amb totes les persones que han tingut la precaució de prendre un parell de gintònics abans de passar pel seu davant.

    Molt bon article, misser Hoangho, no només cal homenatjar els prohoms castellonencs, sinó també els probous. Enhorabona!

    Per cert, espere reenganxar-me prompte a escriure entrades per al bloc, no sé si al segle XXII o al XXIII, però algun dia serà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Homeee dic booou, muuuuu, per fi apareix. Celebre li hage agradat. A vore si torne a delectar-nos prompte amb la seua prosa provocadora, procaç i probou.

      Li assegure que l´aigua de la fonteta que hi ha darrere Perot i els nostres amics fa el mateix efecte que els gintònics.

      He parat un momentet el cotxe "als bous" i els he comentat els 8 gols d´ahir. Ja ho sabien, estaven molt contents i esperançats. A més es declaren "cosmistes" !!(seguidors de Marc Cosme, davanter centre del CDCS)

      Elimina