"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimarts, 11 d’octubre del 2022

"Pòster" manufacturat C.D. Castelló de l´ascens 80-81


Dos xiquets albinegres van confeccionar a l´estiu de 1981 este póster, puzzle o com vullgueu anomenar-lo. Amb retalls de diari, els caretos del jugadors, i fotocòpies de les signatures que havien arreplegat a l´estadi Castàlia durant eixa temporada en vàries remeses com voreu. Completaven la confecció pasteta de farina i trossets de celo per apegar i molta il.lusió, érem de 1ª divisió.

També hi ha un altre del Barça, però el deixarem per altra ocasió, estem al centenari i hem de soltar tota o quasi tota la traca. Feia temps que barruntava publicar-ho, mes un poc de pudor, malfeinerisme o simplement estar embolicat ho han impedit. Detalls, com els records que publiquen Sergio Babiloni Mañanós (@SMananos) / Twitter  o Carlos Taner a faceboock em porten a fer-ho per fi. Veig una foto de Draganic i recorde: tinc la signatura... com conserve les altres, per descomptat. El meu germà Ferran i servidor vam ser prudents. 

Ací podeu vore les originals també, algunes ja van ser publicades. Només són uns garabats, no obstant ténen valor sentimental, no cal explicar-ho. Aleshores era més habitual demanar signatures, ara tot són imatges. Ja hem parlat de la figura de Vicente Martínez el Salao, colaborador en este menester, la entrevista de Chencho, etc. i tants records que ens van fer malalts albinegres de per vida. Després he tingut la sort de conèixer a la majoria d estos ídols infantils i, que voleu que us diga, és molt xulo. 

Dalt s´intueix un escut del club, era un adhesiu, i al centre crec anava la figura, D. Dragan Racic. 

Avancem...

 


  El soport és històric, un calendari de San Isidro! quan la central encara estave al carrer José Antonio i a Sant Fèlix hi havie una agència... Unos por otros y Dios por todos.



Estes ja eren conegudes, aparèixen al blog, a l´entrada del Salao i a la dedicada a Pulido quan va faltar. La de dalt a la dreta és una raresa, un anacronisme, Cioffi que pasaba por allí. Totes identificables i la de baix la de Racic.



Açò ja és altre dia, (dijous, és clar, partidet d´entreno) com hem dit; la de Draganic Miroslav, com ell diu. Huit partits va jugar i sense ell no haguerem pujat, com repeteix el mestre Joan Planelles. Quina desfeta de centre de camp... al iugoeslau no el van renovar i Robert i Ribes fitxats pel València C.F.

I la darrera correspón a la temporada següent, ja a 1ª, endevineu! 


PISTA: porta el cognom d´un escriptor brasiler que li agrada molt al bou Atunero i d´un bar cèntric de Castelló. 

Espere us hage agradat i pam pam orellut, sempre amb tu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada