"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dilluns, 31 de desembre del 2012

La conlloga albinegra.




























Ixcam, ixcam ab delictícia, cotets, cotets, a jugar; tot va anar pa i mel, no vam acabar a quatre cames ni com Camot i hem fet el que hem pogut com Cagueme. Us faré una contalla, un romanç, no sé si fil per randa, punt per agulla, de les anècdotes per guardar com a recordança del triangular ocorregut al camp del Polígon Rafalafena entre dos equips formats per membres de la Comissió 90 aniversari i un tercer per la conlloga de la meua benvolguda filla Cris:

Els porters Fernando, Felip i Ferran en alguna eixida han fet recordar al mític Racic.

Les bicicletes de l´oriünd Ximo, algú demanava el M.V.P. Dani també va demostrar el pasado...

Gol in extremis de Javi a la final.

Sonores cantades de qui escriu en defensa, anant a tussolons i bacs, quasi em descoprone.

Extraordinària energia solar de les instal.lacions, l´aigua de la dutxa brollava bullint.

Espontani espectador exigent: es que no la tocais bien...  

Nota negativa: la contractura muscular del més atlètic, Nacho. Oximoron o casualitat.

L´amfitrió Alex, companys i familiars, els de caliu... obrirem de bat a bat cors albinegres i lligarem perdurable amistat. Açó és el rovell de l´ou del món ! Visca Tombatossals, el Club Esportiu Castelló i la seua conlloga !

I que eixe esperit siga en nosaltres, que lo seu exemple ens anime, que mai ens abandone mentres quede un morteràs en los fonaments del nostre benamat poble. I la pau de Déu en nosaltres. Amén.






ESMORZAR:

Paissatge atapeït de monuments mitològics castellonencs, (Tombatossals, Arrancapins i Bufanúvols) vam complir amb els deures culturals, tot no és menjar i beure, a més de mantindre la brasa del CDCS per descomptat.

Oscar va fer màgia literària al llegir un fragment ad libitum del Tombatossals de Josep Pascual Tirado, el llaurador lletraferit. Miguel Ángel Fontana ens va sorprendre al recitar de pura memòria una poesia inclosa a la novel.la que sa mare (gran albinegra i castellonera) li va ensenyar ja fa molts anys:  


«Dalt d'un pi, Hi ha un molí, Que replica El tamborí. Va a la una, Va a les dos, Va a les tres, Va a les nou. .. Herba seca Per al bou. El bou i la vaca Roseguen l'estaca, I el Pare Vicari S'ha comprat Un reliquiari; De que sí, De que no, De Vicent Del guitarró. Vicent, Vicent, Els bous se'n van A la font de Periquet, Matarem un pardalet; Si és d'or,  o si és d'argent Que ixca la infanta de repent...»

¡ y Coca-Cola también ! (afegitó associatiu creatiu de Miguel Ángel-xiquet)






I falta el vídeo dels Moll... en qualsevol moment...

FELIÇ ANY ALBINEGRE, LITERARI I SOBRETOT PERSONAL !

13 comentaris:

  1. Amic Hoangho

    Fa uns dies, els meus "nous"companys de feina ruralia em van parlar del teu bloc. He devorat les teves històries albinegres. Vols dir que en el 84 encara érem "socios Cadetes" ?.

    Bé, imagino que una rata de biblioteca de acendrado ( no Hacendado ) albinegrismo com tu ja haurà vist aquestes imatges, però ahi van per si de cas.

    http://www.rtve.es/filmoteca/no-do/not-1592/1470639 /.

    Parlem,

    ResponElimina
  2. Amic albinegre anònim, no caic qui ets, ja et desvirtualitzaràs (com em deia Roger l´altre dia). Efectivament eixes històriques i emotives imatges les havia rebudes no fa molt. I l´any 84 encara era CADETE pels pèls, que ara ja no tinc... Aixó de ACENDRADO ALBINEGRISMO conté clara influència del mestre Chencho, o no ?

    MOLTES GRÀCIES pel comentari i per la "devoració" d´històries, espere saludar-te prompte personalment. M´han parlat d´un "ruralià" molt albinegre però continue sense conèixer... supose seràs tu !

    Aprofite per informar a "la afisión" q tinc el correu personal bloquejat, com els q feia AUDIE NORRIS a EPI... espere recuperar-lo prompte, estamos en elloooo !

    ResponElimina
    Respostes
    1. JA EL TINC ACTIU ALTRA VOLTA !! EPI ha anotat el triple "sense tocar barana", una cosa com la Bomba Navarro en l´actualitat.

      Elimina
  3. Misser Hoangho! Jo no vaig poder anar al partit, una llàstima, perquè estic preparant una conferència sobre física quàntica. Però li assegure que si hi haguera anat, li hauria fet un marcatge a eixe Tombatossals de paparra i cornà que, en acabat el partit, hauria declarat: "Estoy triste, estoy triste, peso mil toneladas y estoy triste, y no em donaran enguany tampoc la pilota d'or" Muuuuuuuuuu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al proper partit t´avisem, posa´t en forma, Atunero ! veig q continues estudiant i seguint el bloc, molt be !

      Com a bou i especialista en física quàntica ens pots especificar el nom o tipus d´eixa "herba seca per al bou" de que parla el poema ?

      Elimina
    2. Tipus d'herba seca per al bou? Per a respondre eixa pregunta no cal ser especialista en física quàntica, sinó camell a determinades zones de la festa castellonenca.

      Elimina
    3. O poeta o llaurador lletraferit o recollidor de dites en la llengua que es parlava a La Plana. Igual era el cànem que els sobrava als homes... A la meravellosa "troballa de PEROT" no eixia alguna cosa semblant ? o era borratxet... se me seca el serebro...

      Elimina
  4. Un cop fora del anonimat... ja he vist la foto de Torre Sentado. Quin any ere? Per la quantitat de gent havia de ser la Temporada 81-82 en primera. I llavors ens va semblar nefasta !!!. Comparat amb ara !!!

    ...Estariem gaudint d'alguna galopada d'en Lotina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desvetllat el misteri... company d´escola, d´infantesa, de Castàlia vell, ara de feina novament... ¡ albricias, Luís ! i prota en la foto, ha,ha

      Aixó és posterior a la desastrosa en 1ª divisió. Deu ser uns pocs anys després, quan Lotinigge feia ¿galopades? feia el q podia, com Cagueme, mai millor dit ja q estem en Tombatossals.

      Eixe raconet s´omplia prompte, per aixó anàvem un hora abans, ha,ha, quins temps ! tant de bo fòrem a 2ª A !! L´ANÈCDOTA DEL PORTER DEL GAT jo crec només la recordem tu, el meu germà (també malalt d´albinegrisme) i jo !! Hauràs de tornar al redil !

      Elimina
    2. per cert, t´has reconegut a la foto? estem a la fila de dalt, el millor lloc.

      Enllaç-FOTO en qüestió:
      http://hoanghoat.blogspot.com.es/2010/12/pam-pam-orellut-records-albinegres.html

      Elimina
    3. Pregunta de trivial:

      Jo vote per este partit,

      http://www.bdfutbol.com/es/p/p.php?id=100814.

      Recorde que ere suplent.

      Elimina
    4. És quasi SEGUR, gran memòria, ha,ha. ALBA, el porter del gat, el va tornar a algú del públic, nosaltres estàvem al "foso"-delantera darrere mateix la línia de fons. Tinc un cromo d´este jugador, algún dia podem contar la història gatuno-romàntica amb imatge inclosa, ha,ha. INTRAHISTÒRIA DEL VELL CASTÀLIA !

      Elimina