"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.divendres, 7 de desembre de 2012

Racó de canya, una canya de racó.


Immers en una immensa sorollosa sordera escric per fugir de l´angúnia més o menys vital, no sé si com el poeta Ausiàs March, amb perdó per l´atrevida comparació, la qual esdevé inspirada pel dinar de germanor de la comissió 90 aniversari a Almenara-albinegra !!!! restaurant Racó de Canya.

Conegut per alguns membres participants en la primera caravana albinegra a ca´l Filipino vam visitar aquest lloc de caire cultural amb poesia de Vicent Andrés Estellés a la paret inclosa. Acompanyats de dos il.lustres representants del passat, present i futur del CDCS: Josep Vicent Forment i Carlos Gracia Charly (també la seua núvia), naturals del poble d´Almenara i naturals en el tracte, molt propers, ens van contar anècdotes futboleres com la vesprada dels tres gols a l´Orense del primer (va jugar la temp. 69-70 al CDCS, campió de Lliga amb el València la següent 70-71) o els rifirafes del segon protagonista amb Garrido, aquell central ex-albinegre tan... dur, que podríem ser una barreja entre Michel-Valderrama a lo Cioffi...

El germà de Forment va sorprendre amb un acurat col.leccionisme de les gestes esportives del jugador dels 70 vestit d´albinegre i vam degustar i disfrutar de dues varietats d´arroç casolà i del pastís-sorpresa amb l´escut del C.D.Castelló amb quatre signes d´admiració a la llegenda que no figuraven per casualitat, corresponen a la consciència de llengua i país de Joan i el seu germà, propietaris del restaurant. L´apassionat Joan ens parlava dels fascistots mentre ens preníem un rebentat de la comarca. 
La samarreta del C.D. Castelló (tarta dixit) lluirà al costat dels versos de l´insigne poeta valencià hereu d´Ausiàs March. Entre nombrosos Che Pam Pam Orellut !!!!s espontanis em va acomiadar amb un sentit VISCA EL PAÍS VALENCIÀ !

Allò que val és la consciència de no ser res sinó s´es poble. Vicent Andrés Estellés.


Miguel Angel obsequia a Forment i Charly amb records personals.Alejandro li va fer entrega a Joan d´un plat commemoratiu i d´una samarreta potser quatre talles menudes.


___________________________________________________ no m´atrevisc a subtitular, ha,ha.

Che, orelluts per sempre !!!!


La pàgina oficial del CDCS es fa ressò de l´event, amb foto inclosa del col.lage espectacular de Josep Vicent Forment:

http://m.cdcastellon.com/52146_es/Almenara-albinegra/

4 comentaris:

 1. Impressionant el dinar i la conversa amb Joan.

  Com sempre un plaer compartir taula amb vosaltres i riure tots plegats.

  Visca el País Valencià i Visca el Club Esportiu Castelló

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Ben apuntat, amic. Se m´ha oblidat comentar, entre molts detalls, q el propi Forment va escudellar els plats i q ell va ser l´autor del gol decisiu per a la Lliga amb el València C.F. contra el Celta si no m´enganye.

   TONI-Valencianet, Gillan, açò us interpela, nunca había sacado aquí una figura valencianista, ja,ja.

   Suprimeix
 2. Forment, llegenda viva del futbol valencià. Tot un honor. Visca l'antic Regne de València!!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Visca el Rei en Jaume ! q a ningú se li ocurrisca dir "viva la comunidad"... !!!! ha,ha.

   Així és, jo no era conscient de la importància futbolera d este home. A més humanament igual o millor.

   Suprimeix