"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 18 de juliol del 2010

D.E.P. JUAN SORIA, mite albinegre


El 4 de noviembre de 1945 se inauguró brillantemente el nuevo y flamante recinto deportivo de Castellón : El Estadio Castalia.
Se celebró el partido de fútbol entre el Atlético Aviación y el C.D.Castellón, venciendo los albinegros por 2-1.Las alineaciones fueron las siguientes:
C.D.Castellón: Higinio, Mauri, Martínez, Esteban, Arnau, Santolaria, Torres, Soria, Basilio, Ricart y Pizá
.
Atlético Aviación: Pérez, Cobo, Aparicio, Gabilondo, Mencía, Farias
, Taltavull, Juncosa, Campos y Vázquez.

El primer gol marcado en Castalia fue obra del jugador albinegro Juanito Soria.



D.E.P. EL GRAN ALBINEGRE JUAN SORIA, home senzill de gran humanitat, sempre pregonava de forma vehement el seu sentiment albinegre descomunal, lògicament acompanyat de les seues experiències personals.
Sempre em buscava a la meua feina, per poder PARLAR DEL SEU C.E.CASTELLÓ, estave malalt de futbol, malalt d´albinegrisme... massa. Recorde un dia parlant amb la seua dona, contant els partits que veie en un cap de setmana.
Portava i ensenyava amb orgull la foto del 8 a 0 al Sabadell, crec recordar, amb els seus companys...que et deia "de carretilla". Asidu de Castàlia, patie tot lo referent al C.E.CASTELLÓ, fins al punt d´aconsellar al entrenador de torn. Li tenie mania al Barça, per què el van lesionar en un d´aquells partits dels quaranta. CAL FER-LI UN HOMENATGE, un record...
Per gent com Juanito hem DE FER-MOS SOCIS i que la FAMILIA ALBINEGRA no desaparega a poc a poc i no pels ... "tararots que ens governen".
Juanito, PAM PAM ORELLUT !!!


http://elperiodicomediterraneo.com/noti ... kid=580061
http://elperiodicomediterraneo.com/noti ... kid=580060


La foto i el texte del inici estan trets del apartat d´Història albinegra redactada per l´amic MIGUEL ANGEL SERER al foro PPO, que teniu a la part superior dreta del blog. Bebem de les fonts històriques, GRÀCIES.


3 comentaris:

  1. Descanse en paz. Un article emotiu i gloriós.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la informació.. La veritat és que jo no sabie d'aquestos detalls que donen sentit al sentiment albinegre... Important valorar la sort de haver compartit en el seu protagonista lo que ara ja només és Història..

    ResponElimina
  3. Ja està, i n´hi havie més cúa que mai. PPO !

    ResponElimina