"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.dimecres, 11 d’octubre de 2017

"Orellut as caigut". Anècdota a Elda.

Abans-d'ahir escrivíem sobre el ninot orellut que coneixíem "de sempre", doncs encara no havíem nascut hi ha via un orellut amb orelles (valga...) movibles també però a Elda ! ORELLUT AS CAIGUT reça el cartellet que porta com a barret, continuant la rima. Una H rebel... alguna cosa hi havia que canviar per a escriure en valencià... (24 segons del vídeo) Podem veure també una pancarta en la que figura un cavaller amb vestidures roges locals fustigant amb llança i intentant clavar-li-la a l´albinegre caigut en terra. Munta un corser blanc que simbolitza la 2ª divisió com fa referència l´anca. Aixó és simbologia poètica, no em digueu... (53") De la llegenda només s´esbrina ELDENSE EL MÁS... hui en dia hauríem d´afegir una B al tifo (com ha denominat semprealbinegre) medieval.


Els feits es van produir un 12 de juny de 1966, partit d´ascens a 2ª divisió i els hem conegut gràcies al vídeo d´AHISCAS (Amigos de la Historia del C.D. Castellón), "document gràfic molt valuós per la seua antiguitat" com ells mateix subtitulen amb raó. Als 24 segons és pot veure aquesta anècdota ara que estem "clavats" amb tradicions.
Al remat vam guanyar els de la Plana "les dues batalles i la guerra definitiva". Un plaer veure el vídeo i aquesta nit juguem allí !

Pam pam !! ... i pau entre aficions.

Per cert, verge del Lledó correctament escrit en valencià al bus castellonenc.

         

5 comentaris:

 1. Buen No-DO en color. Al menos me ha valido para aclararme la foto del orellut sin orejas. No sabía que se movían. Me ha recordado aquel dicho del colegio sobre el origen del viento relacionado con las orejas de un entrañable maestro.
  También me ha valido para ver que la Guardia Civil de antaño no metía tanto miedo como se dice: se pelean delante de los guardias y no comulga nadie. Parece que los tiempos no han cambiado tanto.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ahí está la gracia del muñeco. El de Castellón las mueve arriba-abajo y éste hacia detrás. Por estos lares ya se está proponiendo comercializarlo je,je; me gustaría más q fuera un trabajo de pretecnología, manualidad o como se llame ahora en las escuelas locales.
   Por cierto, en cuanto a "las orejas en movimiento" colegiales parece ser q el autor de la frase es "muy familia y mucho familia" de uno q (...) en otra entrada reciente... y hasta ahí escribo pq me dirán cotila y con razón. Te lo digo en privado, ja,ja.
   "Comulgar" "diu"... no sé qué te dirán los de la DUI. Ahí no entramos.

   Elimina
 2. No sé de donde sacas todo esto. flipo!! PPO!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ay xiquet, mi mente "malalta"... simplemente vi el video de AHISCAS del ascenso a 2ª en Elda y enseguida vi el muñeco ! y más ahora q ha vuelto a Castalia el "nuestro, el auténtico". Me fijo en detalles: el letrero, la pancarta... curiosidades que hacen el fútbol más interesante, normalmente ligadas a la historia o la literatura, yo que sé...
   ¡Un abrazo, me alegro!

   Elimina