"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 17 de gener del 2016

"Maravillosa España": El País Valenciano y el hijo ilustre. El buque y el futbolista.



























Teatro Romano de Mérida

"Donde el mar rompe en sus costas, está situado, en una profunda bahía, el puerto militar de Cartagena" 
 
Círculo de Lectores, 1972: cuando el Caudillo aún era el hijo más ilustre de Galicia, el català i el valencià eren la mateixa llengua sense problema i Joan Fuster deia País Valenciano tranquil.lament, encara no havien edificat la Comunitat. Il.lustres són almenys les signatures: Fuster, Delibes, Cunqueiro... cadascú parla de la seua regió, Castilla la Nueva, Castilla la Vieja... una perla de fa 44 anys. El tò groguenc de les imatges no és produït per l´antigor de la matèria, sinò per la manca de llum o per la meua "castanya de mòbil" (l´amic Vite dixit)
Que vinga, que vinga, que vinga la llum...

Ací no tenim "problema" de si àguila o voltor com a l´escut del C.D. Castelló, el águila imperial siempre campea temblando al viento no de la emoción sinò al pal del buc militar Gamboa.
I ací venen les casualitats: a la popa es pot llegir EN AMBOA... Raúl Centeno Gamboa... nooo! Demostrem que es dedicat al polifacètic Sarmiento de Gamboa i no aquell jugador hondureny que debutava el dia de l´esquinç:

Buque Sarmiento de Gamboa


 
Raúl Centeno Gamboa

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. ¿Por qué lo dices, amigo Papa Cangrejo? supongo por el desafortunado "aterrizaje" en el salto disputando el rebote en el "antiguo Sequiol"... (enlace del final)
      ¡Saludos!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Juanito de la Cruz ho tenia clar. No és el "Lagarto" del Barça de bàsquet sinò el propi escriptor de Sueca, J. de la Cruz Fuster. Ahí el tenim, s´ha colat entre José Mª Pemán, un Conde...

      Elimina