"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dilluns, 10 de juny del 2013

Tant de groc, tant de groc...


¡No os rasguéis las vestiduras! Elías dixit. I va negar l´existència de Sant Cristòfol...

Afectat pel dilluns mental del diumenge vesprà i com estic treballant a Vila-real vaig anar a celebrar l´ascens a 1ª de l´equip veí, rival i noséquantescosesmés. Tot era de color groc: persones, balcons, estàtues, el bus i les bufes, l´ambient... tot. Si arriba a ploure haguèrem ret homenatge a Julio Llamazares...
Contagiat per l´eufòria imperant i per no desentonar em vaig proveir amb samarreta groga. Mai ho haguera pensat mes així va ocòrrer. De sobte, la gens enfervorida entonava el lorolololo familiar del soy albinegro idem. Tonaeta sense lletra, música de Pipi Lanstrump. A punt d´afegir-me al cor cantarí se m´apropa el periodista-reporter de Canal 9 i m´endolla la carxofa. Sens dubte em tria per la lluentor refulgent de la nova samarra. Pagat i nerviós dic que estava molt content pels quatre equips de la Comunitat a 1ª divisió, que havien fet molt bé les coses, sense deutes com altres... i algun tòpic més.

Tant de groc, tant de groc em va envair la por de les picades de mosquit, car sóc sensible i tinc la sang dolça i a Castelló vaig tornar. Tanta por, tanta por i no m´ha passat res. Al veure les fotos, sorpresa...  Sant Pasqual sí existeix i a lo millor Sant Cristòfol també...

 

6 comentaris:

  1. Vostè diu que és groga, misser Hoangho; però jo la samarreta la veig de color fúcsia amb ratlles taronja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets daltònic, estimat bou. Jo em vaig posar una groga com el maillot amarillo de "le tour". Està clar q s´ha produit un miracle.

      En tot cas, la podries veure taronja, verd i blava, colors primigenis ideats per a la samarreta, al final va quedar en l´econòmic blanc i després es va afegir el negre, afortunadament en els dos casos.

      Un miracle als nostres nassos i només fa cas un bou, sense ofendre. Crisi d´espiritualitat palmària.

      Elimina
    2. Quants colors esmenta vostè, misser Hoangho! Quina barreja! Al final tindrem l'arc iris sencer per fer-hi una bandera i podrem anar a la desfilada de l'orgull gai que segurament prompte faran a Vila-real. Això sí que serà un gran miracle!

      Elimina
    3. ha,ha, doncs mira, afegís el grana al blau i a la resta perquè el Barça acaba de guanyar al Madrid en bàsquet. Ara a Catalonia. Què emocionant i bonico !

      Ja quasi la tenim ! (la bandera, la lliga no ho sé)

      Elimina
  2. Respostes
    1. Podías haber añadido un color más... je,je. Esperemos q tu hermoso hallazgo no cambie! papacangrejo ha encontrado un PRECIOSO SENTIMIENTO... en la basura:

      http://papacangrejo.blogspot.com.es/2013/06/que-barbaridad.html

      Metáfora y PPO !!

      Elimina