"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimecres, 5 d’octubre del 2011

Si vis pacem, para bellum.





España s´incorpora al sistema de defensa antimissils de la OTAN i cal recordar algunes dades per si entrem en conflicte bèl.lic. He buscat un gloriós bloc (no blog) de notes militar meu, un tresor estocolmià on he trobat molta informació que vull compartir en tots vosaltres.

Introducció:

A la mili ets un número, jo ere nº 3, després em van fer cabo, ere el cabo Hoang (no poden haver noms compostos). Llevem el Ho.

Nus, on figuren les troballes:

Lo fonamental del ORDEN DE COMBATE. Cal distingir entre combate y batalla. En altre capítol ampliem si voleu.
Un plànol del camp de Sant Gregori on vaig fer maniobres, con sus zonas de caída de proyectiles.
L´Himne d´Infanteria: el conegut del ardor guerrero. Poètic, hiperbòlic, paroxista. Parla de l´honor, la bandera, grandeza, victoria, gloria... àdhuc de la épica nobleza castellana... a mi em recorda l´himne del Real Madrid ! o a l´inrevés, no vull ofendre a cap militar vell. Comproveu-ho a l´enllaç.
El cetme, la núvia, con sus bocachas apagallamas, portafusa de la correa...
Métodes d´orientació: el mejor la brújula y también el sol.
Accidents del terreny.
La jura de bandera, hasta la última gota de mi sangre... he jurat defendre l´ordre constitucional e integridad de la Patria.
Delitos (sedición, insubordinación) y faltas (leves, graves) ...els porros que ningú fumava.
Preguntas antes de avanzar: a dónde? por dónde?, cómo? y cuándo? feia falta un Mouriño a todas luces, no per tàctica sinò per a que fera la pregunta que ningú es plantejava mai...
Llistes conciencudes per anar de maniobres en tots els estris, llistes inacabables de mandos militars, instruccions del centinela, del cabo cuartel.
Tipos de TIRO: tenso, curvo, en suspensión, bandeja... ui no! estos dos darrers són de bàsquet !
Consells instructius: gastar un calibre determinado (guarde el secret) para producir más heridos, per fotre a l´enemic.
Símbols de la Patria.
Derechos y deberes del combatiente.
Tratamientos: Usía, Vuecencia (Generales y Coronel con laureada)...
Saludo a la bandera: cuando estás a 5 pasos bajamos la cabeza y la levantamos 5 después (cuando pasa delante nuestra). Si la bandera está quieta, 6 pasos antes, saludando.

Desenllaç:

Açò sí m´emocione de veritat:
Troballa d´anotacions de paraules en el bloquet ! com a glosas emilianenses de San Millán de la Cogolla ! i en valencià (el tenia prohibit en públic) concretament: RANXO: menjar. TIBAT: fart. Aparèixen al costat d´una llista de telèfons que mai he gastat...
Horari d´assignatures d´unes virtuals classes de Graduat Escolar als soldats (1/3 no el tenien) que mai van ser impartides...
Puc parlar del Pàter en positiu, va tindre molt d´interés, jo anava a ser un dels mestres, però altres preferien que anaren literalment a pegar tirs... i no eren els alumnes... quina pena!
Tot açò dona molt de sí, puc ampliar, però no em convé...

Bajada de bandera: qué feien, qué fan eixes paraules en valencià, eixes glosses en la tapa de darrere del bloc? serien les primeres escrites en la nostra llengua dins del cuartel ? o van ser escrites a Montaña Negra?

6 comentaris:

  1. Els bous vam abolir la mili fa 2012 anys. Evidentemnt, som éssers més evolucionats que els humans. D'altra banda, misser Hoangho, combate jo no sé el que és, però Batalla és eixe espavilat amic dels que manen que s'ha forrat fent pàrquings, obres acompanyades de les corresponents ampliacions de voreres i creació de zones blaves, per si algú se'n volia escapar.

    ResponElimina
  2. No serás objetor, verdad? en otro capítulo desvelaré lo que me enseñaron allí sobre ellos...

    Al bou li diré que haurem de vore la relació existent entre les divises dels mandos militars i les de les ganaderies. No ho he tractat, però aixó és un món, estrellas de x puntas... sempre m´han impresionat els militars amb moltes medalles.

    ResponElimina
  3. Molt bó lo de la pregunta de Mouriño jeje.

    Ací un insubmís... "¡presente!"

    ResponElimina
  4. Un insubmís ! a tu t´hagueren afusellat al alba.
    L.E. Aute: si te dijera amor mío que temo a a la madrugada... al alba, al alba !... semicorchera amb bemol...

    ResponElimina
  5. Hoangho Hoangho
    @Hoanghet
    @Juliaenlaonda año 90: los mandos impedían formación académica de soldados, para mi fue una experiencia lamentable y sólo puedo hablar mal.
    31 de maig 13 6:32 p.m.
    Retweeted by
    Julia en la Onda Julia en la Onda @Juliaenlaonda
    To 49452 followers.

    ResponElimina