"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimecres, 2 de març del 2011

"En el escudo de tu historia" LITERATURA ALBINEGRA




EN EL ESCUDO DE TU HISTORIA (punxeu ací per escoltar mentres llegiu)

punxeu també la segona imatge per voreu millor.

Esta portada correspon al llibre de gloriós títol que es presentarà el DIJOUS 17 DE MARÇ i que els albinegreferits estem esperant en este cas "como agua de marzo" per a que ens alivie la set en este desert que estem patint. El.laborat amb gran esforç pels AMICS MIGUEL ANGEL SERER i CONRADO MARIN, Conrado i Miguel Angel, dupla historiadora incissiva resguardats per l´inefable XIMO ALCON en el pivot defensiu, constitueix l´autèntic VADEMÉCUM DELS MALALTS ALBINEGRES: Tots els jugadors que han vestit la samarreta del nostre equip en partit oficial des de la fundació ... no t´enrrecordes del dia exacte ? segur ho trobarem; vols conèixer dades, dates i detalls de cadascun dels futbolistes ? ens podrem empatxar fins l´escut... fins l´escut que portem en el cor molta gent d´esta terra, que ara estem una mica baixos per circumstàncies però que TORNAREM, "VOLVEREMOS" com no es cansen de repetir com un mantra els joves de Castàlia.

En la portada ja podem distingir alguns ídols, des de Dragomir amb la samarreta Ressy, passant per "Juanito" amb el brazalet senyer fins el cap envenat de Guillén, el mític Alanga, qui tenia cançó pròpia; Martínez "el Salao", dels temps del Sequiol i després utiller (ens va tratar molt bé quan erem uns xiquets a la caça d´autògrafs); el capità de la Copa Cela, el seleccionador actual Del Bosque, "Falconetti", "la Mona", "Pedrito", el modern Àngel Dealbert ... ja tinc un dubte: és Juanito Soria el del costat d´este darrer? ja ho esbrinaré...

Rememorarem capítols que hem viscut i ens il.lustrarem en els de l´antigor investigats més per Conrado, els més recents són especialitat de Miguel Angel. Com que m´estic emocionant, us dedique a tothom este microrrelat per supost albinegre, sentimental i amb alguna llicència literària en el que fins i tot vaig guanyar un concurs en Radio Castelló SER:

Mientras se bajaba los pantalones ... se le ponían los vellos de punta. Temblando de EMOCIÓN, se acuerda de su abuelo. "Si me pudiera ver..." Se da cuenta de la importancia de los SENTIMIENTOS en un mundo en general y éste en particular donde ya no valen nada. Mientras se enfunda la camiseta... se le ponen los vellos de punta. Ojos vidriosos, ILUSIÓN del niño que fue... y aún es. Asciende el último escalón, pisa el césped, a la vez que oye y siente las FAMILIARES notas: "En el escudo de tu historia..." Se me ponen los vellos de punta.

PPO !!! ( per als iniciats)

PAM PAM ORELLUT !!! ( PER AL MON MUNDIAL )

OJO AL CANVI DE DATA: 17 DE MARÇ, no 10 com havia dit en un principi, a les 20:00 hores a RURALCAIXA al carrer d´Enmig. Nit per albinegrear.


7 comentaris:

  1. Esperem ansiosos la Presentació del llibre.. Grans records!!

    ResponElimina
  2. Lamentablemente si hablamos del Castellon tiempos pasados siempre fueron mejores.

    ResponElimina
  3. Quasi 90 anys d'historia donen per a molt, jo només tinc els llibres aquells de Josety... En fi, que és molt de agraïr que la "bibliografia albinegra" augmente, a vore si això done espenta a este present tan desèrtic.

    ResponElimina
  4. A ver si puedo ir, que Miguel Angel Serer es un clásico del albinegrismo, amigo y un crack!!!

    ResponElimina
  5. La venta por internet se puede hacer desde su web:
    http://www.ahiscas.es/tienda/

    ResponElimina
  6. I també estarà a les llibreries de Castelló. Este anònim serà José Manuel Gª... ha,ha, segur que no. Demà ja és la presentació. Quin esglai hui al llegir a PEPE BELTRAN, si ens nomene i tot ! com he dit al foro, SORPRESA I HONOR. PPO !

    ResponElimina
  7. Intentaré hacerme con un ejemplar.
    PPO.

    P.D.: Mi nick te suena del foro.
    Gracias por haber visitado mi blog, y celebro que te gustara.

    ResponElimina