"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.diumenge, 25 de febrer de 2018

Darrere la Magdalena hi ha un castell...

Darrere la Magdalena hi ha un castell... el Castell Vell. Què bonic ha quedat, compareu amb imatges al llarg del temps i veureu.Hui visita guiada, èxit total de públic, ens hem distribuït en varios grups, llicò de Fermín Font sobretot arquitectònica que és lo seu. A poc a poc va prenent forma, la justa, que tot no és figurar, us deixe algunes imatges per fer boca perquè la visita és obligada. El centre d´interpretació ja ha pres cos, és emocionant conèixer dades com que encara queden restes de llistons de fusta que van colocar els nostres avantpassats per fer el murs, saber que allí mateix és l´antic Castelló, abans de baixar al plà i afegir de la Plana i abans d´imposicions forasteres que afegiren la N por justo derecho de conquista.
Les ombres del present esbrinant les antigues petjades de la història. Emocionant.

Per a alguns amics meus: si no heu reconegut al fotògraf ací és més clar:

  * Les imatges són meues menys la primera, del twitter d´Iniciativa, és que hi ha dos frikis, un camuflat amb gorra albinegra...

PREMSA:

Mediterráneo: "Los orígenes, más visibles"

CS información: "Decenas de castellonenses participan en la jornada de puertas abiertas del Castell Vell"

4 comentaris:

 1. Que bien, por fin podré llevar a los niños a verlo, hemos ido varias veces pero no se podía entrar

  ResponElimina
  Respostes
  1. Lo pasarán muy bien. Los dos recintos superiores permanecerán cerrados salvo en horario de visita. Es lógico, para que estén protegidos de la barbarie de virtuales vándalos que no respeten los restos históricos.
   Además habrá un centro de interpretación y los columpios, no los de siempre, sino remozados. Y como dijo el guía, "un baret o paregut per fer-se la cerveseta" !

   Elimina
 2. La cosa avanza bien. Yo recuerdo unas pocas paredes en ruinas, y me estoy quedando sorprendido con el tamaño que tenía el castillo, que ya va pareciendo de verdad.Está bien que se tomen en serio lo de recuperar la Historia.
  Habrá que ir a verlo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Yo también opino así, eso de que "Castelló no tiene historia" pasará a la idem. Poco a poco irán "rascando" más si se puede. Es conveniente que te hagan explicación "in situ" o al menos ir "leído" (como en todas partes).
   No han querido hacer un "gran castillo" sino respetar la historia.

   Elimina