"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 29 de maig del 2016

Conquesta de les illes. Mitologia i albinegrisme.


¿Què us sembla la conquesta de les illes? Jo us he de dir que, per ara, no hi ha res perquè ningú siga mogut a esgarrifar-se, ni molt i molt es meravelle; ausades que tindreu temps per a esglaiar-vos, perquè ara ve la grossa. Ara serà quan la nostra colla haurà de lluitar de ferm, i lluir bé les ungles, estirar-nos la corpenta i anar a tamborinades, tussolons i bacs. Serà aquesta feta la més gran de les més grans de la nostra colla de galifants, i dels nobles, valents i estrenus cavallers de Sant Cristòfol.

Tombatossals. Josep Pascual Tirado.
Tombatossals voxujiradio.blog

¿Què us sembla si ho traslladem, amb tots els respectes, al nostre C.D. Castelló?
 
Valga el fragment del capítol Conquesta de les illes Columbretes per insuflar ànims als nostres galifants albinegres per a la conquesta de les Balears, d´Eivissa, només de Santa Eulàlia del Riu. Valents aficionats acompanyen l´expedició, que lluiten, disfruten i vinguen classificats els cavallers de Kiko Ramírez i els puguem elevar a la categoria de mites de l´albinegrisme si 11 anys després tornem a ressuscitar la jornada del 26 de juny, darrer obstacle per a l´ascens.
Com que estem cabalístics, apuntarem que hi ha senyals: al costat de Sta Eulàlia hi és un cap, la punta de Castelló i un restaurant, La Fontana.
Nosaltres insuflarem, com Bufanúvols, però des de la tele de casa. No ens falleu, un golet! Feu el que pugueu, com Cagueme. Bon pit, bon cànem !

¡Visca l’ordre dels cavallers de Sant Cristòfol!
PAM PAM ORELLUT !!

Alegria pel gol d´Arturo. Es convertirà en paroxisme si al final s´aconsegueix l´anhelat ascens. Ebu, Charli i el capità Guille amb el gonfaró senyer al braçal.
Recordem la història, recobrem la glòria, com resa el magnífic tifo de Barricada albinegra, deslluït pels problemes d´accés a l´estadi. Després es va omplir el Gol Nord.

La pancarta està amanida... Y a los 11 años resucitó. Dia 26 de juny de 2005, ascens a 2ªA contra el Zamora. Tant de bo la tornem a veure passejant- se per la gespa de Castàlia.
Sóc albinegre... 
Cascada albinegra, danzaba febril en un cortejo ancestral y vivísimo. En una combustión veraz y espontanea. Enrique Ballester

4 comentaris:

  1. Lo siento, ya no domino el valenciano como antes y el traductor del googlermano (mezcla de Google y Gran Hermano)todavía no está a la altura. Me pierdo.

    Y hablando de perderse, me da que tú también te vas perdiendo con el blanquinegrismo. Pero por algo hay que perder la cabeza en esta vida para que tenga alicientes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estamos muy mal... ja,ja. Lástima, es que es valenciano de 1930 con lenguaje literario. Te resumo: el gigante Fabiani (Tombatossals) ha marcado el gol de la victoria y a trompicones nuestros nobles caballeros albinegros se han clasificado !
      Es una pasión, Jota !

      Por cierto, sr. Miguel Angel Serer (nº 5 a la espalda albinegra) ha hecho entrega de oriflama gloriosa al capitán Guille al final de la batalla televisada.

      Elimina
  2. Veo a la gente muy ilusionada, lástima que yo no tenga esa ilusión, o la mitad al menos. Pero es que tengo tan claro que a Cruz no le interesa subir, no tiene dinero para tercera, como va mantener al equipo en segunda b. Ojalá me equivoque y me tenga que comer mis palabras. PPO!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es normal que la afición se ilusione (y tb comprensiva la desilusión de muchos) pero siempre con pies en el suelo. Puede haber "maror" y cambio de dirección, veremos. Anímate y (no digo para no gafar)¡ ojalá nos veamos en la fuente ! Sempre PPO !

      Elimina