"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimecres, 14 de setembre del 2011

Reforma constitucional

Més de 30 anys i la Constitució Espanyola només havia patit una reforma, l'any 1992, per afegir-hi dues paraules, ja veus tu quin esforç (per cert, és curiós que cap persona menor de 50 anys va votar en eixe referèndum famós de 1978 que tots els 6 de desembre trauen en reportatges a la tele, que tinga menys de 50 anys en l’actualitat, vull dir, i després diran que “los españoles nos dimos la Constitución”, potser es refereixen als espanyols jubilats... i prompte als espanyols que des del cel, purgatori o infern ens miren). I ara, ve la Merkel, eixa dona que és com Sarkozy però amb els collons més peluts, i diu:

–Sapatero, reforma eixe patracol o et talle el cap.
–Sí, bwana.

I Sapatero (Pepe Gotera):

–Rajoy (Otilio), diu la dels collons peluts que...
–Sí, bwana.

I tots els diputats PPSOErs, defenent amb passió la circumpscripció per la qual van ser triats:

–¡Sí, bwana!

La reforma Merkel, que es desenvoluparà en una llei orgànica (llei feta de materials susceptibles de reciclatge), no diu molta cosa, que no podem gastar més del que tenim, la llei orgànica ja dirà ben clar que podrem seguir mirant la Fòrmula 1 mentre ens morim de fam. A mi, realment, una constitució que no parla dels drets dels bous tant me fa, i més encara si és una constitució anticonstitucional que en un article garantitza la no discriminació per raó de sexe i després sí que hi discrimina en el tema de la successió borbònica (i açò me la sua més encara). Però en fi, gràcies a eixa constitució hi ha una dotzena de senyors que amb l’excusa d’interpretar-la com si fóra una simfonia de Beethoven, fan i desfan lleis segons els rota i segons rota al partit que els ha triat (separació de poders, el Generalísimo es descollona dins del seu clot, ha, ha, ha, muuuuuuuuu).

En fi, als bous nos ens importa tot això, però com que aquest és un bloc humà... Nosaltres seguirem pasturant, com sempre, encara que avui estem un poc afligidos.

6 comentaris:

  1. molt bé, Atunero. Has preferit abordar esta qüestió humana abans que altres que t´incumbeixen més, com l´animalada, perdó, vull dir humanada del toro de Tordesillas. Es un gest que honra la teua bovinitat. I a més tens tota la raó (Merkel, borbons...) i com sempre estàs molt ben informat. Només puc afegir uns gloriosos i per diferents motius:
    Visca la República! viva el rei! que torne Franco! ja,ja,ja.

    ResponElimina
  2. Que prohiban los muebles automontables, jajaja

    ResponElimina
  3. Oh, qué bó, no hi ha cosa millor que pendres eixes coses tant tristes així, amb sentit de l'humor. Jo tampoc tenie edat per a votar a la sinyora eixà donya Consti ni tampoc m'han demanat mai opinió al respecte (o si me l'han demanada no ho recorde, vaja).

    Hi hagi salut

    ResponElimina
  4. el que quiera conocer los problemas de papacangrejo que entre en su blog, je,je.

    jo tampoc tenia edat per votar, això sí, recorde una gran campanya per votar afirmatiu. Als de A.P. no els feia molta gràcia, ara als hereus, P.P., els sembla las Sagradas Escrituras ! Cuentameeeee !

    ResponElimina
  5. Hoangho, als de A.P. sí que es feie gracia la Constitució, de fet Fraga va ser un dels que la van perpetrar.

    ResponElimina
  6. bé, com S.M.el Rei, va saber evolucionar. Però en A.P. també hi havien molts nostàlgics... açò en un gintònic, ja,ja (apologia)

    Atunero és iconoclasta per partida doble, no vol imatges i desprecia els dogmes establerts, + ja,jas. Igual és el primer bou iconoclasta de la història!

    ResponElimina