"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dijous, 12 d’agost del 2010

L´ art als bous


Traslade al blog la meua opinió sobre els bous expresada al PPO:

Els bous son una "animalada" en totes les seues variants, el que pasa es que com ho hem vist sempre ens pareix normal, com el fumar. Pot haver raons polítiques a Catalunya, però vaja art, fer un espectacle del patiment d´un animal, a la plaça o al carrer. El problema és que està molt arrelat, és una tradició, nada más y nada menos que la fiesta nacional. Mare meua!
Una cosa és evident, els animals pateixen, si alguns volen fer un art sanguinolenc, doncs viva l´ art! No val a dir que soc maniqueo.
He vist una correguda, em va parèixer cruel, lamentable, em vaig fixar que la gent no es dona conter del patiment del bou. També el bou embolat... morbo per si pille a algú i la excusa per beure, res més, avorriment i no art.

5 comentaris:

  1. Jo, com que no sóc ni bou ni torero, no tinc cap opinió sobre el tema. Però espera, ací al costat tinc un bou que vol dir alguna cosa...

    MUUUUUUU... NO TÉ VOSTÉ RAÓ MICER HOANGHO. ALS BOUS ENS ENCISA QUE ENS PIQUEN I QUE ENS POSEN BANDERILLES, RECOMANE ALS HUMANS QUE PROVEN L’EXPERIÈNCIA. MUUUUUUUUU... EL MILLOR DE TOT ÉS VOMITAR SANG QUAN UNA ESPASA T’HA TRAVESSAT EL COR, I SABER A MÉS QUE FORMES PART DE LA CULTURA, IGUAL QUE JESULÍN DE UBRIQUE I LES XIQUES QUE LI TIREN ELS SOSTENS... O ELS MEMBRES DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL, MUUUUU, ENCARA QUE AQUESTOS EM SEMBLA QUE NO TIREN SOSTENS... MUUUUU... EL QUE MÉS TROBEM A FALTAR ELS BOUS ÉS AL MARQUÉS DE SADE ENTRE EL PÚBLIC, ALESHORES TOT SERIA PERFECTE, MUUUUUUUUUU...

    Vinga, calla ja, que per a ser bou ja estàs parlant massa i és l’hora d’anar a pasturar.

    ResponElimina
  2. M´esperave qualsevol cosa menys un bou opinant al blog, però és un punt de vista a tindre en conter. Observe que us teniu confiança. A vore si ara entre un torero.

    ResponElimina
  3. Te pot agradar o no, pero lo que es cert es que la tauromaquia es art i es cultura. "El arte es una manifestación de la raza humana capaz de expresar o generar un sentimiento en una tercera persona utilizando recursos sonoros, visuales o plásticos". "La cultura es el conjunto de todas las formas, los modelos o los patrones, explícitos o implícitos, a través de los cuales una sociedad regula el comportamiento de las personas que la conforman. Como tal incluye costumbres, prácticas, códigos, normas y reglas de la manera de ser, vestimenta, religión, rituales, normas de comportamiento y sistemas de creencias. Desde otro punto de vista se puede decir que la cultura es toda la información y habilidades que posee el ser humano. El concepto de cultura es fundamental para las disciplinas que se encargan del estudio de la sociedad, en especial para la antropología y la sociología".

    ResponElimina
  4. un art on els recursos no son vàlids i una cultura de baix nivell o inclús barbàrica.

    ResponElimina