"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 17 de maig del 2015

34 anys de l´ascens a 1ª contra el Rayo.






















Hui 17 de maig fa 34 anys de l´ascens del C.E. Castelló a 1ª divisió, el dia del Rayo, el dia de la neumonia atípica, el dia que no vaig tastar la paella de ma mare, el dia més gran...

L´alineació la sé en activa i en passiva, per ordre "de foto" o com la Història mana: Racic, Navarro, Pulido, Ferrer, Draganic, Robert, Ribes, Planelles, Viña, Bayarri i Conde.



Aleshores venien entrades, no vales, encara la conserve com podeu veure, com conserve el sentiment. Eixe dia va ser fonamental per gravar a foc l´albinegrisme en un xiquet de quasi 14 anys. Em pregunte quants xiquets deixaran d´anar este playoff a Castàlia per l´evident despropòsit en la venda d´entrades. Deixaran d´anar els virtuals pares, el tio, el veí que tornaven... que t´introduïen en el cel que constitueix per a un jovenet aficionat al futbol anar al camp, veure als jugadors en directe, formar part de la tribu tot i que encara no ets concient... 
En fi, és cert que és diferent un ascens a 1ª que un des de 3ª però en el fons és el mateix en el cor d´un xiquet i també en el cor dels adults que quan eren xiquets van tindre la sort de presenciar un esdeveniment com el recordat. Anirem els de sempre i no tots, més les entrades regalades que puguen haver, espere els gols estiguen plens almenys i el palco desbordat de polítics hipòcrites en época d´eleccions i per descomptat sense pagar un duro, ja pagarem els de sempre... i no tots els que hagueren pogut acudir.

Dit tot açò, us anime a anar no sé quan, no sé contra qui, però sí a recolzar... por encima de todo está el Club Deportivo Castellón, deia el recordat locutor Chencho, impulsor de la gran familia albinegra, qui ara ha fet 12 anys va faltar.
Que la familia albinegra siga nombrosa malgrat les circumstàncies. El Castelló és el nostre equip.

Em vaig a pixar que estic nerviós i torne a la meua localitat.


Altre sospir nostàlgic. PAM PAM ORELLUT !

Curiositats: 
* L´entrada podria haver esdevingut amb el temps en un oximoron... 
* Alegria de Roberto, Bayarri i l´afició aquell dia. Graderies de gom a gom. (foto cedida per Sentimiento Albinegro)  

7 comentaris:

  1. Parece que fue ayer, también guardo muchas entradas y carnets de socio. Esa temporada fue cuando empecé a ir a Castalia con los amigos, aunque ya me llevó mi Tío Alfonso, esa fue la semilla de mi albinegrismo. Lástima que solo duró un año el paso por la 1ª división. Qué pena que los actuales y anteriores dirigentes no sepan si sabrán nunca lo que es y ha sido la historia de nuestro C.D. Castellón. Tengo que entrar mas en tu blog, cada vez que entro me sorprendo mas. Saludos y Pam Pam Orellut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡ Pues gracias, entra más veces e identifícate, anónimo coleccionista albinegro ! ¿ves? tu tío te llevó "al principio, semilla..." corrobora lo dicho, pero en fin... ya tenemos rival, ¡ el Linares ! ¡ a apoyar y a ascender !
      Digo lo mismo, saludos y PPO !!

      Elimina
  2. Por lo que me dicen out-blog el anuncio de Mercadona ha sorprendido y causado furor, ja,ja.
    Gracias por el eco en RRSS.

    ResponElimina
  3. Que recuerdos, ojalá podamos volver a disfrutar así!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los albinegros nos lo merecemos, ¡ volveremos a ser grandes ! Ya lo somos en sentimiento y en desgracias... nos vemos en la fuente de Castàlia ja,ja

      Elimina
  4. Ah! Quin temps, misser Hoangho! I quines alegries! I quina herba tan bona, com es pot apreciar a la foto, per a menjar. Sota els genolls de Roberto segur que podríem trobar una pataca o un moniato, sense problemes. Muuuuuuuuu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Salutacions Atunero ! perdone el retràs en contestar... aquella "herba" era peculiar, la d ara és de categoria, esperem demà entrar a la gespa a cumplir una promesa si guanyem ! pot aprofitar i pasturar una miqueta que l´Ajuntament ja ens posarà altra o el president amb el que ha tret per les entrades ! Crec que als bous com vosté demà els donarà l´entrada debades per omplir Castàlia !
      PAM PAM ORELLUT ! MARE DEMÀAAAAAAA

      Elimina