"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 29 de març del 2015

Miguel Martínez, jugador albinegre dels anys 40.

























Miguel Martínez Llanes és un integrant d´aquell equip meravellós de la dècada dels 40, del Sequiol, a 1ª divisió, quan guanyàvem a qualsevol contrincant, golejàvem al Real Madrid... És l´equipier que venia als entrenos en bicicleta des del seu poble, Nules, junt al paisà Antonio Pérez, el porter... 
Martínez a la foto apareix de peu el segon per la dreta com indica la signatura. Va nèixer l´any 1920 i ens ha deixat fa uns dies...

No pretenc fer un blog d´obituaris ni exclusivament futboler però com que ni tan sols a l´estadi Castàlia li han dedicat un senzill minut de silenci, doncs algú ho havia de dir.

No el vaig coneixer personalment com a l´altre Martínez, Vicente, el polifacètic Salao dels anys 20, no va ser tan famós com Pérez, mes mereix un reconeixement, un humil record. Si no respectem ni la nostra Història ja no ens queda res, així que no oblidem als homes que han fet gran al C.E. Castelló.
Seria un futbol més rústic però segur jugàven per l´escut i la samarreta, eixe escut amb la senyera, el castell i amb voltor o un àguila, és igual; i els colors blanc i negre, els mateixos que ara, igual que sempre al llarg de la Història, eixa Història (no em canse...) tan frivolitzada en general i en particular la del club orellut.

Martínez era la figura del Nules junt a l´inseparable Pérez, van ser fitxats pel club albinegre i va jugar de defensa 85 partits durant 6 temporades al Castelló. També va aconseguir èxits al C.D. Alcoyano pujant a 1ª divisió en 1947. D.E.P.

Éstes i més dades les podeu veure a l´enllaç d´Ahiscas (Amigos de la Historia del C.D. Castellón)

A més d´esta pàgina he incorporat a ENLLAÇOS IL.LUSTRES (a la part dreta del blog) la dels Veterans del CDCS i la de l´amic J.J. Desde Siberia, con humor. Gaudiu-les !

2 comentaris:

  1. La imatge correspón al partit del primer ascens a 1ª divisió contra el Real Zaragoza a Chamartín, un 2 de maig de 1941, com recordava el desaparegut Batiste Beltrán "Pardalet" el dia del 90 aniversari del club:

    https://youtu.be/blAcNlqxRek

    Pérez, Santolaria, Selma, Medrano, Martínez, Antolí, Arnau, Hernández, Basilio, Safont i Pizá, l´onze gloriós.

    ResponElimina
  2. Amb retard però ahir finalment es va fer el minut de silenci a Castàlia per Miguel Martínez, com reflecteixen els amics d´Ahiscas:

    https://www.facebook.com/pages/AHISCAS/650693375047521?fref=nf

    Si toreros i militars, activitats que res tenen a veure amb el futbol, tenen cabuda a Castàlia fent la treta d´honor, era greu oblidar a aquest home, ignorar la pròpia Història.

    ResponElimina