"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.dilluns, 16 de març de 2015

CLUB DEPORTIVO Castellón, bàsquet i seccions al llarg de la HISTÒRIA8 de març de 1984 al Mediterráneo. C.D. Castellón juvenil bàsquet.

Ara que es debat de forma més o menys vehement si a l´equip de bàsquet AMICS DE CASTELLÓ se li anima CASTELLÓ, CASTELLÓ ! o no obstant això porta l´escut del totpoderós Vila-real C.F. al pit, comprovarem que el nostre Club Deportivo albinegre ha tingut diferents seccions des de ben prompte, a més del contemporani futbol-sala.

Com recull Josety a ...Y fuimos albinegros, al 1925 contava amb secció de ciclisme, amb el vilarealenc Juan Bta Llorens com a figura i es desviava l´atenció de la mala marxa eixa temporada de l´equip de foot-ball cap als èxits en l´esport de la bicicleta. (pàgs. 84 i 100)
 A la pàgina 86, ens parla de l´equip ciclista i com el Sequiol va ser testic, a més de fites històriques albinegres, de carreres dins el terreny de joc, instal.lant peralts o viratges.

També l´atletisme, les carreres pedestres. L´entrenador alemà futboler Von Kaufer preparava a Antonio Martínez (res a veure amb l´homònim el Salao). Metodologia, quinze voltes al Sequiol; marca, poc més d´un minut cadascuna.

Como se ve, nuestro Club se preocupaba de fomentar y promocionar otros deportes, amén del fútbol. Siendo éste el de mayor importancia por entonces, el Castellón hacía ya gala de su nombre fundacional de "Club Deportivo" (pàg. 85)

Abans, a la pàgina 36, es nomena a Juan Agost del Ribalta... ¿seria el jugador de futbol? Igual sí, perquè d´este club procedia com podeu veure a l´enllaç i a més Francisco Doménech del Cervantes, qui apareix (o el seu germà) en la següent foto de 1925 amb Martínez, (pàg. 177) per descomptat amb l´escut que ens és tan familiar, el del CLUB DEPORTIVO CASTELLON, va jugar a l´equip de football del 1922 al 25. Francisco Doménech era un pulmó al centre del camp i provenia del club Cervantes, com podeu comprovar a les pàgines 165-66 de En el escudo de tu historia de Marín i Serer.
Com a fet curiós va participar amb encert al partit d´inauguració del Sequiol, al igual que Agost, golejador aquell dia de glòria. Així doncs sembla era prou habitual el transvasament pedestre-footballístic.
.


META:

La foto és torta, ja ho sé i demane perdó, a l´escanejar el resultat és que estic lesionant el llibre de consideración, com deia aquell aficionat exaltat.

Miguel Ángel, el recull de premsa me´l vas enviar tu fa temps amb la fulla sencera !

Gràcies a Toni Vallet per col.laboració amb imatge de 1924.  


2 comentaris:

  1. Sens dubte, i casualitat, els esports que més em criden la atenció i més em senc identificat.. El CD Castelló, més que un club de futbol...

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Cert és, bici i còrrer, bàsquet i futbol, ets albinegre i avant. Llàstima que estes seccions ja no existeixen, almenys ahí queda la Història per corroborar que el Castelló és més que un club en molts aspectes, el que passa és que la memòria és molt fràgil...

      Suprimeix