"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimecres, 23 de febrer del 2011

REBEL.LIÓ LLETRAFERIDA



¡ QUIETO TODO EL MUNDO ! RATATATATA ...
No, no vaig a tratar el 23-F, d´on estavem aquell día, qué feiem a eixa hora quan el torero amb pistola ( això va semblar a uns periodistes suecs de Suécia, no de Sueca, terra amiga i d´amics ) acollonava a tothom.
Passa que unes FIGURES DEL LLENGUATGE, han entrat, han assaltat incomprensiblement el meu cervell provocant-me un HIPERBOLIC mal de cap. Hauran eixit d´alguna sinapsi estrambòtica, alguna connexió roïn de neurones, igual han trepat per les branques de dendrites consistents. En concret són un enrevessat RETRUÉCAN i dos entremaliats CALEMBURS armats fins els fonemes, són els caps de l´operació, i un exèrcit d´ONOMATOPEIES, seran les del ratatatà..., les quals fan la feina bruta. Volen el poder, manar en el meu coco, fer fora al poderós OXÍMORON, el rei, la contradicció per excel.lència. Qui no té contradiccions? ... la vida és plena d´oxímoron, com ha quedat demostrat en anteriors revelacions del blog. Desconfieu dels actors que ho tinguen tot tan clar que no aprecien els grissos, com el sr. J.Mª Aznar...
Tornem al fet en sí. Espere no arriben al cerebel doncs és el mantenidor de l´equilibri... El cas és que l´oxímoron, "el rei republicà" del meu encèfal, incluït el separatista per natura bulb raquidi, l´oxímoron deia, ha buscat fonts d´inspiració i ha consultat a la seua col.lega PREGUNTA RETÒRICA, qui no li ha aclarit res, com és normal. Després ha acudit a buscar ajuda a les PARONOMASIES, va estar liat en una, l´han marejat com un allioli.
La EL.LIPSIS no parlava molt nítid, anava borratxeta.
L´ASÍNDETON s´ha escapat, s´ha escapulit raudament.
Al POLISÍNDETON, més lent i reflexiu, l´ha eixampat. Li ha aconsellat alguna cosa però és secreta. Els PLEONASMES el reafirmen en el poder. De sobte una veu atronadora des de darrere, provinent del cerebel ( ja l´han envaït ) i en castellà. Es una METÀFORA traidora:
- ... estamos esperando a la autoridad competente, ANTROPOMÓRFICA por supuesto... ( les metàfores antropomòrfiques tenen més força )
Pareix que un nombre indeterminat de metàfores i algunes germanes SINÉCDOQUES secunden el colp, no totes; les de GENITIVO APUESTO* també. La resta de la família dels TROPS continuen fidels a l´ordre establert: les PURES i les METONÍMIES recolzen l´estructura del meu lletraferit cervell.
Altra veu, segurament d´una d´aquestes, amolla ARMADA ( no hi ha SIL.LEPSI, res a veure en el 23-F ) de valor:
- No pergues l´oremus, demana opinió als seguidors. Podrien votar entre varies opcions:
a) Constituir un govern de concentració amb adeqüada representació de les figures literàries més importants.
b) Continuem com fins ara, Oxímoron manant, se li reconeixen els mèrits.
c) Metàfores al poder, en són més i merèixen una oportunitat.

"Oxi", ofés, interromp el democràtic discurs anònim i APOSTROFA:
- No! De cap manera! Açò és massa important! Jo mane i jo decidisc. Fins ara funcionem prou bé tots junts, cadascú de vosaltres representa una funció, fa el seu paper, no podeu escapar d´aixó, és ... com els actors d´ahí fora ! Tots nosaltres junts aconseguim la FUNCIÓ POÈTICA !

L´alçament ha fracassat. Nogensmenys flota en les gelatinoses substàncies cervellines un inquietant interrogant: qui és l´autor intel.lectual del intent de colp d´estat dins el cervell ? Permaneix a l´ombra ... amagat ... és el SUJETO ELÍPTICO* !!!

* en castellà, per herència d´educació.

DARRERA HORA: la SINESTÈSIA ha sigut anomenada presidenta de l´enteniment, doncs sempre ha estat per la barreja, per la contradicció.

7 comentaris:

  1. Marededéunostresinyor!! En la vida havia llegit un post tan delirant. El tornaré a llegir a l'hora del gintònic, a vore si entenc alguna cosa. Marededéunostresinyor!! Que ens tornen a posar TV3, perquè si no, no sé com acabarà açò. Però Hoangh, quan t'has empassat l'últim de Millàs, ¿no has llegit adés les contraindicacions?

    ResponElimina
  2. Inconmensurable demostración de exégesis lingüística historiada. Brutaaaaal!!!

    ResponElimina
  3. Àmic Maniàtic, un parell de recomanacions: la primera, deixa el porrets abans que el mal siga irreparable. I la segona, passa el corrector de Google abans d'incloure un nou "post" (la dièresi i l'accent no són el teu fort - de bon rotllo-)
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  4. benvolgut Nando, gràcies pels consells, si només és aixó encara estic satisfet, perque sóc autodidacta i "poco a poco amigo" (Adebayor) Prenc nota. Per què li poses accent a amic? estaries mirant a Mou... per altra banda esta entrada de les animalades lingüístiques no han necesitat de dopping, ni tan sols un gintónic, el fumar no és sant de la meua devoció.
    Deurie llegir més en valencià i fixar-me, ara estic en Murakami però en castellà.
    De totes formes agraïsc les correccions, açò és un procés natural "cent per cent" (Cirilo)

    ResponElimina
  5. Ep! Ho he llegit cinc vegades i ara ja ho comence a entendre. Quin nivell, Marededéunostresinyor!! Espectacular.

    ResponElimina
  6. Porqué tienen que escribirlo todo en valenciano, me gustarìa poder enterder lo que dicen,tiene buena pinta, pero no me entero de nada, tu fiel seguidora.

    ResponElimina
  7. Todo no está en valenciano. Sólo tienes que pinchar el "traducir esta página" que aparece en muchas entradas de GOOGLE. Escribo en mi lengua madre, como todo el mundo, aunque con alguna dificultad pues no me enseñaron a escribirla de pequeño. Hazlo y será como si lo leyeras a través de un cristal, lo verás claro y lo entenderás. Un saludo.

    ResponElimina