"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimarts, 9 de setembre del 2014

Descalç sobre la terra vermella

Esta nit TVE emet els dos capítols de Descalç sobre la terra vermella, la vida del gran Pere Casaldàliga. Són uns bèsties perquè s´acabarà al voltant de la 1:30 h. Només que sapigueu que podeu veure-la també a internet.
Us aconselle este documental Les causes i la vida (Francesc Escribano) de tres quarts d´hora, mitja part d´un partit (idioma futbol), per conèixer la seua figura i per descomptat veurem la sèrie catalano-brasileira, basada en el llibre del mateix Francesc Escribano. Ja ha quedat palesa la meua predilecció per este gran home en la següent entrada al blog, així com habituals mencions:


El seu amic Parkinson fa estralls però continua donant guerra l´home valent. Per molts anys.

Poema Yo moriré de pie, como los árboles, el qual llig ell mateix al final del reportatge de TVE que encapçala l´altra entrada de l´enllaç. Un poc embolicat m´ha quedat... la veritat.

Yo moriré de pie, como los árboles:
Me matarán de pie.
El sol, como testigo mayor,
pondrá su lacre
sobre mi cuerpo doblemente ungido,
y los ríos y el mar
se harán camino de todos mis deseos,
mientras la selva amada
sacudirá sus cúpulas de júbilo.

Yo diré a mis palabras:
No mentía gritándoos.
Dios dirá a mis amigos:
Certifico que vivió con vosotros
esperando este día.

De golpe, con la muerte,
se hará verdad mi vida.
¡Por fin habré amado!


Pere Casaldàliga.

4 comentaris:

  1. Vam vore només primer capítol. El segon el tenim gravat. Segueix impactant vore la realitat de moltes persones en el mòn, ho sabem però no ho tenim present i encoratjadora la presència de autèntics seguidors de Jesús denunciant i donant Testimoni.. Està molt clar quina tindrie que ser la posició davant els atacs a la dignitat humana, llàstima que a vegades tinguem por i siguem cobards...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la espiritual reflexió. Tenim por a lo que no coneixem. Casaldàliga queda impactat pel coneixement de la injusta realitat de l´Amazònia, esclavitud inclosa, s´aprecia una transformació en la forma de veure el món i l´Esglèsia i actua coherent amb les seues idees, relativitzant moltes coses i apostant pels pobres.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Muy bien, Papa Cangrejo, y el documental de Escribano también porque ha venido "un terrateniente" y nos lo ha birlado, je,je.

      X.S. nos da su opinión:
      Molt entranyable Pere Casaldàliga, un català compromès.
      Fan falta persones així.

      Elimina