"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dissabte, 17 d’agost del 2013

Pinzellada a les presentacions.

























Arran la polèmica del partit de presentació del C.E.Castelló dels nostres desvaris este matí hem recordat l´amic Gillan i servidor una circumstància o vicissitud referent a la qüestió. Antigament no es feia partit, l´acte consistia en conèixer als nous fitxatges, veure als jugadors, unes breus paraules del president i entrenador de torn i prou. Tot i això anàvem a Castàlia fidelment amb l´emoció pura d´admirar als que defensarien eixa temporada la blanc-i-negra, encara que anaren amb sabatilles i calcetins com mostra la foto de la temporada 84-85, encara que portaren diferents jocs de samarretes, almenys sabíem no eren màgiques com ara...

 
No vull ni augmentar embolic ni que em diguen palmero de ningú, no pretenc res, només recordar com canvien els costums amb els anys. En estes fotos del llibre de Josety Del Sequiol a Castalia es pot apreciar com l´afició acudia a l´estadi o al camp de l´Azor de Benicàssim perquè este vídeo recopilatori de Miguel Angel Serer digitalizat per Juan Carlos Bellés, com ens recorda Iván Beltrán, és una prova, una font de Quod erat demonstrandum, d´on era esta foto:


 
Resulta ser la presentació de la temporada 86-87, mireu a l´inici del vídeo i la resta també, perquè es un tresor amb els partits d´eixe any, amb grans sorpreses: temporada 1986-87


























Presentació de temporada 1981-82 a 1ª divisió. Veiem a il.lustres... que no van rendir.
Oscar Ferrero, Lotina, Calvo, De Blas, Julio, Jordi Castell, Durán, Pérez Contreras, Blanco (primer fitxatge com prova una gravació que tinc perduda amb la veu de Chencho i que algun dia gloriós trobaré) y Fernando Navarro.
Foto de Josety també, això si, la primera estampeta a color es del meu vademècum.

Paraules de Benito Joanet temp. 80-81 de l´ascens a 1ª divisió a manera d´exemple: Todos van a tener su oportunidad, pero hay que estar preparados para ello.
Joanet és l´entrenador que aparèix també al vídeo temp. del Marquina 86-87 en segon etapa personal al C.E. Castelló. Com anècdota, us diré que la meua estimada uela Magdalena es va fer amiga de la senyora mare de Benito Joanet i que xarraven, com no, al camí Lledó.    

4 comentaris:

  1. Jo vivíe aquelles presentacions en molta il.lusió... mes que ara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És normal, érem més joves, el futbol era molt diferent, més "pur", simple o com es vulga dir, no obstant això cal lluitar per eixos sentiments en mig del merder general actual i albinegre en particular elevat a grau superlatiu.

      Por sierto, ja feia temps no et passaves per ací, menys mal que ja xarrem llargament, je,je.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Se debería haber hecho algún tipo de presentación, "a la antigua" o a la moderna.

      Elimina