"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



dimecres, 23 de març del 2011

LA CATEDRAL STA MARIA DEL MAR I EL BARÇA. Agosarat paral.lelisme o no tant?





"Asombroso espacio arquitectónico, espléndidamente exento de impedimentos, gracias a la peculiaridad de sus pilastras octogonales, insólitamente gráciles. El presbiterio es un prodigio de verticalidad pétrea con una elegante nervadura y una airosa grandeza".

Es la descripció de l´interior de la catedral de Sta. Maria del Mar en un llibre TODO BARCELONA. Però també podria ser l´equip del F.C.BARCELONA fent un exercici d´imaginació i algun canvi de paraules estratègiques:
En lloc de espacio posem equipo, un equip treballador com els bastaixos que construiren la catedral carregant pedres a l´esquena amb gran esforç i que aparèixen representats a la porta d´entrada. Ells formen part de la Història i el Barça està fent història.
Les pilastres gràcils són els creadors XAVI i INIESTA, base de l´equip, aporten la originalitat al joc blaugrana.
El prodigio de verticalidad és LIONEL, elegant, pur nervi i evident airosa grandeza, com el presbiteri de la catedral gòtica catalana.
El rossetó és de gòtic flamíger, apareix la coronació de la Verge. El Barça està cremant tots el récords, PEP mereix una coronació i prompte el faran sant ("Paraula de Pep" veiem a "Hat Trick" quan la flama de la censura no havia arrassat tv3 per aquí)
Les dues torres que flanquegen la porta (VALDÉS) són PIQUÉ i PUYOL i els contraforts que apuntalen l´obra els qui fan la feina fosca, els BUSQUETS, MASCHERANO, ALVES, VILLA.
Les capelletes individuals que formen l´àbside són els BOJAN, PEDRO, ALFELLAY, ADRIANO, ABIDAL (tant de bò es cure prompte) ... cadascú llueix una peculiaritat diferent, en el deambulatori del conjunt artístic.
Tot açò més algun absidiolo de la pedrera... verbigratia THIAGO. Veieu com tot està lligat? gent de poca fe... "todo cuadra como un puzzle sideral" (Wyoming).
La nota discordant podria ser la falta de decoració a l´esglèsia, mentre el Barça s´adorna més.

Es un lloc dels més visitats de la ciutat, al igual que el santuari del Camp Nou, (en rutes literàries o tours ex professo) tal vegada per l´aparició en novel.les com sobretot de La Catedral del Mar de Ildefonso Falcones i referències a El juego del ángel de R.Zafón. El Barça no cal dir que fa gastar molta tinta. Relacionat en la primera novel.la mencionada un darrer apunt a més històric glossat en la Crònica de Pedro III i que apareix al llibre: la victòria de la host catalana davant el rei de Castella Pedro el Cruel. La armada castellana no pot envair la ciutat perquè una nau queda falcada a la platja impedint el seu avanç. En esta batalla és una de les primeres vegades on s´utilitza l´artilleria (en batalles navals)

No sé quin paral.lelisme fer amb el Barça...





Les fotos són més motu proprio que mai.

L´esperit de Camilo José CELA deu estar alterat davant la provocació i desafiament de l´ "home dels trajes", el presi del nostre teatral pais, ahir a la gloriosa Mª Agustina.

La presentació de EN EL ESCUDO DE TU HISTORIA un èxit rotund amb molt de sentiment, alguna llàgrima furtiva i tot, jo no..., molts il.lustres: exfutbolistes, periodistes, afeccionats "de trinxera" (Conrado dixit), el sr. Alberto-alcalde...
Els autors, brillants i "con verbo fácil", van canyear al representant del club. Nombroses anécdotes, vaig conèixer foreros de soca i arrel i vaig departir en un exfutbolista professor de llatí. Si voleu saber de qui es tracta busqueu al llibre, je,je. Anécdota personal en el PUMA CIOFFI que altre dia conte. "El pensamiento positivo que fluye por aquí..."


Com a mostra este muntatge musical que vam disfrutar fet per Juan Carlos Bellés i Conrado (no sé si Miguel Angel també). Es el veritable resum de la HISTÒRIA ALBINEGRA. A GAUDIR !!

http://www.pampamorellut.com/wordpress/2011/03/20/video-proyectado-en-la-presentacion-del-libro-en-el-escudo-de-tu-historia/

Continuem volent tv3 !!

No volem cotxes mal aparcats tocant els collons als voltants del col.legi Consol.lació !!

3 comentaris:

  1. Mare meua, si que ets futbolero, sí!

    Bona la comparació que fas amb Santa Maria.

    ResponElimina
  2. Bona, la comparació que fas amb Santa Maria del Mar! Sí que ets futbolero, sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Enric. Conjugue l´admiració al futbol del Barça amb l´art de la catedral.

      Elimina